Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2013 / Wisteria

Wisteria

1816-ban egy májusi estén Captain Welbank nevű kapitányt meghívta egy gazdag kínai kereskedővacsorára. Ott pillantotta meg Welbank a lilaakác lugast, ami lenyűgözte, mert Európában addig még ismeretlen növény volt.

 

dscn1574

Pár magról ültetett növényt sikerült szereznie a kereskedőtől, amit hazavitt Angliába és egy barátjának CH Turnernek ajándékozta Rooksnet Surrey-be.3 év múlva virágozni kezdtek ezek a növények és szépen lassan elterjedtek Európában.

dscn1572

 

Már nálunk is kaphatóak több változatban ezek a gyönyörű futó növények. 2 féle fut a kertem bejáratánál és van még egy különlegesebb,a Black Dragon,ami sajnos eddig még nem virágzott. Tartásáról annyit, hogy stabil, erős támrendszert kell építeni neki,amire erős csavarodó elfásodó szárával fel tud csavarodni.

dscn1577

 

Olvastam olyat, hogy a nem túl erős fémpergolát ahogy futott rá, teljesen elhajlította. Falak mellé sem jó ültetni, mert a gyökérzete komoly kárt tud okozni a falakban, járdákban. Ha tudjuk napos helyre ültessük, árnyékosabb helyen is virágzik ugyan, de sokkal gyengébben és később mint a napon.

dscn1578

 

Különösebben nem igényes, és mikor nyílik, mindenkit levesz a lábáról illatával és szépségével.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés