Wisteria - lilaakác

 

Szeretnél egy igazán látványos és illatos kúszónövényt a kertedbe? Akkor a lilaakácot neked találták ki! Ez a csodálatos növény Kínából származik, és egy angol kapitány Captain Welbank hozta el Európába 1816-ban. A Wisteria virágai kékeslila, rózsaszín, vagy fehér színűek is lehetnek, és lecsüngő fürtökben nyílnak májustól júniusig. A lilaakác nemcsak a szemnek, hanem az orrnak is gyönyörködtető, hiszen a virágok kellemes, édes illatot árasztanak.

 

Wisteria-lilaakác

 

A lilaakác egy erős és gyors növekedésű kúszónövény, amely akár 10 méter magasra is felkúszhat egy stabil támrendszeren. A növényt érdemes napos vagy félárnyékos helyre ültetni, ahol bőségesen virágzik. A lilaakác nem igényel különösebb gondozást, de a jó virágzás érdekében évente kétszer meg kell metszeni, nyáron pedig rendszeresen öntözni. A lilaakác mérgező növény, ezért vigyázni kell, hogy a gyerekek vagy a háziállatok ne egyék meg  a magjait.

 

Wisteria-lilaakác

 

Wisteria-lilaakác fehér változata

 

A Wisteria szaporítása többféleképpen is lehetséges: bujtással, dugványozással vagy oltással.  Egy igazi kerti ékesség, amely mindenkit elvarázsol a szépségével és az illatával. Ha szereted a különleges és látványos növényeket, akkor ne habozz, ültesd el a lilaakácot a kertedben, és élvezd a tavaszi virágzást!.

 

Talán ez is tetszene

Megszakítás