Nagyon várom mindig a tél végét, a melegedést, mert a kertben a hunyorok nyílni kezdenek. Elég sok fajtám van már, és a méhecskék idáig mindig sok utódról gondoskodtak. Igyekeztem úgy ültetni őket, hogy különböző színek legyenek egymás közelében, így nagyobb lehet a színek és a minták keveredése. Mivel magról nevelve első évben nem virágoznak, így türelem kell a nevelésükhöz. Én elég türelmetlen ember vagyok, de a hunyorok szaporítását nagyon szeretem. Idén tavasszal elég sok magvetésből származó hunyorom fog nyílni, sőt a kertben is hagytam meg lehullott magokat és azokból is idén már sok bimbósat látok. Most 3 fajta is kinyílt hirtelen, mutatom is őket.

 

Ez nagyon tetszik, a rengeteg hosszú porzójával.

 

 

 

A második egy szép dupla sárga, pöttyös. A sárgákat nagyon kedvelem.

 

 

 

A harmadikban az a gyönyörű, hogy van benne több szín is.

 

 

Azt hiszem idén nem hagyom csak a természetre a beporzást, úgy gondoltam, hogy a több színűt és a sárga pöttyöset összeporzom, hátha szép utódok jönnek majd létre.

 

 

Erre még várhatok legalább 2 évet, de akkor majd megmutatom milyen utódok jöttek létre. Addig is várom, hogy idén milyen színek lesznek még. Azt hiszem nem hiába lett egyre több rajongója a hunyoroknak, hiszen az év azon szakaszában varázsolják a kertet csodássá, amikor még alszik a természet és minden évben kerülnek a piacra különlegesebb fajták, hála a sok lelkes kertésznek. Méretüknél fogva elég sok elfér a kertben, így még nálam is fog bővülni a csapat, ezt tudom. Ha már csak abból indulok ki, hogy  a szaporítványaim nagyját megtartom, minden olyat ami kicsit is különbözik a meglevőktől 🙂

Talán ez is tetszene

Megszakítás