Nagyon kedvelem a trópusi pillangósvirágú növényeket. Elbűvöl, ahogy este becsukják a leveleiket és aludni térnek, van amelyik pedig érintésre is ugyanezt produkálja. El is kezdtem gyüjteni őket, bár nem lesz nagy gyüjteményem, hiszen a legtöbb, nagy fává nő és nincs annyi helyem már teleltetni, hogy sok elférjen belőlük.

 

 

Ezt az árvamimózát egy kedves ismerősöm ültette, ő hozta a magot a Kanári szigetekről. Hozzám már csemeteként került. A nyarat kiültetve töltötte a kert legmelegebb részén. Jó nagyra meg is nőtt. Igaz nyáron szokott virágozni, így most nagyon meglepett mikor észrevettem hogy 2 ágán is fejlődtek virágcsomók. Mivel aki ültette, többféle színű pillangósvirágúról hozott magot, nem tudtuk melyik növény lehet és csak most tudtam beazonosítani, hogy virágot bontott.

 

 

A trópusokon értékes takarmánynövénynek nevelik, de sok helyen gondot jelent a természetes elszaporodása is és gyomnövénynek is minősül. Nálam csak dísznövény, nagyon jópofa szerintem a kis bolyhos virágcsomóival. A telet nem bírja hazánkban, 5 fok alatt már meleg helyre kell szállásolni, különben tönkremegy. Most ősszel én is hoztam Korfuról többféle mimózafáról magot, tavasszal nagy ültetésbe kezdek 🙂

Beszerzés: Ismerőstől

Talán ez is tetszene

Megszakítás