Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Illatos virágözön
Indul a legszebb tavaszi időszakom Kezdődik Január kinn és benn Leucaena leucocephala – Árvamimózafa Illatos virágözön Bomarea edulis/ hirtella Itt van az ősz… Csodálni való hoyák Stanhopea oculata Brunfelsia paucifolia Szörfözés a neten Juanulloa aurantiaca Sásliliomjaim Május vége A kert közepe Mitella ovalis Aristolochia macrophylla ( durior ) Tillandsiáim is kiköltöztek Exochorda x Macrantha the Bride Nincs tavasz tulipánok nélkül. Ezt meg kell, hogy mutassam! Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző Aechmea caudata bloches Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz Itt az ültetések ideje Georg Dionysius Ehret Liliom és tillandsia Február eleje Hogy mik vannak? A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Smithiantha Sunset Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley A kert közepe megtelik 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Hosta fiatalítás Mostmár valóban tavaszodik. Wrightia religiosa mag ültetés Ixora magok ültetése Újonnan érkezett Helleborusok Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim és broméliáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “

Illatos virágözön

Tél van, de nálam a növényeim ezt nem akarják érezni és minden virágzásnak indul. Az Eucharis Amazonica gumóim már nagyon régóta megvannak és minden évben menetrendszerűen virágoznak télen és nyáron is. Nyáron csak 1-1 virágszárat hoznak, télen van a fő virágzás. Idén 5 virágszárat hozott. Idén viszont valamiért nem illatozik annyira mint szokott.

 

 

Illatban azért nincs hiány, mert az orchideáim is beindultak és ők aztán ontják az illatot. Ilyenkor azt érzem, hogy igazi kis édenkertem van. Ez egy mentett orchidea a közeli kertészetből. Pontos nevét nem tudom, de valamelyik oncidium lehet. Az illata gyerekkorom kavics cukorkájára emlékeztet 🙂

 

 

 

A másik virágzó orchideám most az őszi Orchidea kiállításról került hozzám. A thaiföldi SunMoon orchideásoktól mindig vásárolok valamit ha ott járok, mert az ő orchideáik mindig szépen megmaradnak nálam. Most viszont mellé nyúltam, mert egy dobozban volt több cserép és egy másik orchidea képe volt föléjük tűzve. Úgyhogy csak azt néztem, hogy melyiknek van a legtöbb bulbája és elsiklott a tekintetem a betűzött névtábla felett. Így meglepetés erejével hatott, hogy fehér virág helyett rózsaszín és lila nyílt. De nem keseredtem el nagyon, hiszen ez is gyönyörű és ami nálam a lényeg, hogy nagyon erős édes illata van. Már több mint 1 hete nyílik és még mindig nagyon szép. Egy  Encyclia cordigera var roseumot sikerült választanom.

 

 

Ha már az illatos virágoknál tartunk, feltétlen meg kell említenem egyik kedvencemet, a hoya davidcummingit. Ez a kis növény körülbelül 1 arasznyi korától, szinte folyamatosan virágzik. Igaz nem nagyok a virággömbjei, de mutatósak és erős karamell illatot árasztanak.

 

 

A tillandsiáim közül is több bimbós. Ez a talajlakó tillandsia a Flabellata, már nyáron virágzott, de most a sarjak is beindultak. Nagyon sokáig nyílik.

 

 

De, hogy ne csak virágokat mutogassak, a levelek is tudnak pont olyan szépek lenni. Az episciákat nagyon szeretem, már több fajtát sikerült beszereznem. Az episcia alatt pedig az Alocasia Black velvet levele látszik.

 

Türelmetlen tipusú ember vagyok és most sem tudtam várni tavaszig, a rendelt magjaim egy részét már el is vetettem. Az első ami előbújt egy különlegesség, a jázminfélékhez tartozik, nagyon illatos virágú. Tabernaemontana divaricate a neve.

Hamarosan újabb virágzóval jövök majd.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés