Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Brunfelsia paucifolia

Brunfelsia paucifolia

Első ránézésre nem gondolnánk, hogy ez a növény rokonságban van a petúniával. A Brunfelsiának kb. 50 fajtája létezik. Eredeti élőhelye Brazília, ahol erdőkben, bozótosokban lehet találni belőlük példányokat. Nevét Otto Brunfels (1488-1534) német teológus, orvos, botanikusról kapta.

 

Nyílás elején ilyen

 

Tegnap, ma, holnap növénynek is nevezik, utalva arra, hogy a virágja 3 nap alatt változtatja a színét. Először mélylila, majd másnapra világosabb, kékesebb és harmadnapra teljesen kifehéredik.

 

Itt 3 színű virág van egyszerre a bokron.

 

Régen a Rappai kertészet árulta, de manapság hazánkban nehéz rátalálni. Én külföldről rendeltem tavaly. Virágai nagyon illatosak, amit külön díjazok.

 

 

Nem télálló, így ősszel mikor kezd hűvösödni meleg helyre kell költöztetni. Savanyú talaj kell neki, én mindig keverek a földjébe még kávézaccot is. Kedves mutatós trópusi növény, aki teheti tartson ilyet.

Beszerzés: Ebay

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés