Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Szörfözés a neten

Szörfözés a neten

Nagyon szeretek a szabadidőmben a neten kerteket nézegetni, keresni újabb növényeket. Az Instagram tipikusan egy ilyen oldal, ahol napokig el tudnék nézelődni. Mindig találok egy újabb növényt, amit muszáj beszereznem. Így jártam nemrég egyik este is, amikor elalvás előtt az instagramon böngésztem, ez a kép került elém …

 

 

Annyira megtetszett, sosem láttam még ilyen bokrot sem életben, sem az interneten. Azonnal utána érdeklődtem a hölgynél aki a képet feltöltötte és megírta hogy ez egy Gillenia trifoliata és teljesen fagytűrő.

 

 

Rögtön elkezdtem utána olvasni és egyik kedvenc eladómnál az Egyesült Királyságban találtam is egy ilyen növényt kis cserepes méretben.

 

 

Mostanra meg is érkezett, épp elvirágzott, letörtem róla a magtokokat, hátha kikelnének azok is. Kicsit megviselte az út, de jó erős tő, helyre fog jönni gyorsan. Szereti a napos vagy gyengén árnyékos helyeket, úgyhogy megtaláltam hova ültetem. Van egy olyan részem ahol elburjánzott a Kaméleonvirág, így annak mennie kell egy darabon.

 

 

Pár napja nagy vihar volt és lehajlottak teljesen a lavaterák, ezek mögé ültettem. Mögötte egy szép sásliliom, mellette egy bugatölcsér balról és jobbról egy angol rózsa. De jó lenne ha megmaradna, azt hiszem nagy kedvencem lesz jövőre, mikor meglátom majd a fehér masnivirágait. 🙂

 

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés