Mostanában hiába ülök állandóan a gép előtt, csak munkára volt időm, így a blogot hanyagoltam. Persze a kert nem áll meg a fejlődésben, a növények nőnek, velük együtt  persze a rengeteg gyom is. Egyre melegebbek vannak, többet kell locsolni is.

 

 

Kb. 2 éve vettem ezt a Tillandsia junceát, ami most végre, nagy örömömre elkezdett virágozni.

 

Csináltam egy kis sarkot ahova egy polcra tettem a gardeniáimat és a jázminjaimat, így ha illatoznak egyből érezni ahogy kilépünk a házból. A képen a Jasminum Cotted Cream, mögötte az elvirágzó Jezsámennel.

 

 

 

Az Aeschynanthus “Mona Lisa” nagyon jópofa virágokat hoz. Nem olyan mintha kis fogacskái lennének? A lakásban is próbált virágokat hozni, de mindig lepottyantak mielőtt nyíltak volna. Most végre sikerült kinevelnie őket.

 

 

Másik kedvenc csuporkásaim, az episciák is szeretik a friss levegőt és szépen fejlődnek a ház árnyékos oldalán. A képen a Faded jade fajta látható.

 

 

Tavasszal rengeteg primulinát szaporítottam, ezek szépen fejlődnek a kert árnyékos részén. Már átültetésre szorulnak, úgyhogy felirhatom ezt is a tennivalók közé.

 

 

A végére hagyom egyik kedvenc hortenziámat, ami tulajdonképpen latin nevén nem is Hydrangea, hanem Schizophragma hydrangeoides ‘moonlight’. Ez a szép levelű futó hortenzia Japánból származik. Az első 2 évben lassú ütemben nő, de utána szépen beindul a növekedése. Nem annyira igényes mint a valódi hortenzia a talaj ph értékére, de nálam így is savanyú talajban nevelkedik. Idáig árnyékos részen neveltem és nem virágzott, Most hogy naposabb helyet kapott, végre megjelent egy szép nagy virág rajta. Nagyon kedvelem a tányéros virágú hortenziákat is, ez is hamar a szívembe lopta magát.

 

Talán ez is tetszene

Megszakítás