Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Mitella ovalis

Mitella ovalis

Ennek a különleges kis évelőnek a magját Skóciából kaptam ajándékba. 2 éve ültettem el, a magok kikeléséhez hideg hatás kell, így a nyár végén elültetett magok tavasszal keltek ki. Idén pedig egyben, végleges helyükre kerültek , a kert tavaly kialakított részébe, ahol nincsen állandó napsütés.

 

 

A Mitella ovalis a kötörőfüvek családjába tartozik. Északnyugat-Amerikából származik, megtalálható a Vancuver szigeteken és Észak – Kaliforniában is. Nyirkos, árnyékos helyeken, part menti erdőkben, patakok mentén nő. Én pontosan ilyen helyet nem tudok neki nyújtani, de szűrt fény kap és sok nedvességet.

 

 

A levelei nekem nagyon tetszenek, szép zöld árnyalatúak, fogazottak és gyengén szőrösek. A virágai kb. 3 hete bújtak elő, és szerintem most sincsenek teljes nyílásban. Az egész évelő nem nagy, de a virágai nagyon picurkák. Sajnos a fényképezőgépem tönkrement, így makro fotót nem tudok telefonnal készíteni most. Így akit érdekel a virágok milyenek pontosan, rá tud keresni a neten. Idén vásároltam magot egy másik fajtájáról, ami színesebb, remélem azt is sikerül felnevelnem majd. Nagyon jópofa kis különleges növények.

 

 

Beszerzés: Growild Nursery

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés