Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Exochorda x Macrantha the Bride

Exochorda x Macrantha the Bride

 

Ezt a szép tavasszal nyíló cserjét 4 éve vettem. Ez egy nagyon szép gyöngycserje. Azért nevezik így, mert a bimbói hófehér gyöngyökre hasonlítanak. Elkövettem azt a hibát, hogy olyan helyre ültettem a kertben ahol tavasszal még kap napot, de nyáron a helye már árnyékossá válik a föléje hajoló lombkoronáktól, így nagyon gyéren virágzott.  A gyöngycserje pedig kimondottan a napos helyeket kedveli, úgyhogy tavaly átültettem a kert naposabb részére, így idén csodálhatom végre teljes virágzásban.

 

 

Szereti a nem túl meszes talajt és a lényeg, hogy jó vízelvezetésű talajba ültessük, mert a téli nedvesség végzetes lehet a számára. Fontos, hogy virágzás után metszük meg az ágakat, így tömörebb szép formájú bokrot kapunk. Ellenben ha tavasszal nyírjuk meg, nem számíthatunk dús virágzásra, hiszen eltávolítjuk a virágrügyeket is. Max. 2 méterre nő, ágai először felfelé nőnek, majd később szépen lehajlanak. Szép formájú, szép virágú cserje. Érdemes ültetni minél több kertbe.

 

Beszerzés: Tündérkertje webáruház

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés