Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz

Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz

Pár napja csodálatos idő van nálunk és ha az előrejelzést nézem, felénk nem lesznek már mínuszok. Ezt érzi a kert is és szépen kezdenek ébredezni a növények. A héten el is gereblyéztem mindenhonnan a téli takarást az ágyásokról, mert nem szeretem ha sokáig rajtuk marad. Olyankor a hagymás tavaszi növények nehezen bújnak át a sűrű lombtakaró alatt és elvékonyodott sárga, nyurga száraik lesznek. Ezt semmiképpen nem szeretném, így takarítottam a kertben. Megmetszettük még azokat a fákat amiket nem tudtam idáig, úgyhogy már csak a sok levágott gallyat kell majd eltakarítanom, ami csúfítja most a kert közepét.

 

 

Van ami még most bújik elő a téli szundításból, de sokan már virágoznak.

 

 

Sajnos a múlt hét pár napos hidege nem tett jót, több Helleborusnak lefagyott a levele és virágja. De szerencsére már hajtanak újra a földből, így nem mentek tönkre teljesen. Idén kicsit kevesebb virág lesz, de előfordul…

 

Ahogy virágozni kezdenek a növények, velük együtt élednek a rovarok, méhek is és boldogan vetik rá a táplálékra magukat.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés