Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Wrightia religiosa mag ültetés

Wrightia religiosa mag ültetés

Származási hely: Thaiföld, Maung

Ma ültettem el a magokat minden előkezelés nélkül, a fűtött szaporítóházamba. Ez a növény a buddhisták egyik szent növénye. Virágai nagyon illatosak, kicsit hasonlítanak a Murraya paniculata illatára. Lassan nő, így bonsainak is nevelik sokan.

 


U.b. 2018.02.13.

12 növénykém lett a magvetésből. Most telelnek, ma vágtam vissza őket hogy kicsit bokrosabbak legyenek.

 


 U.b. 2018.08.19

Iszonyú lassan nőnek, de utána olvastam és azt írják ez normális. Méretbeli különbségek is vannak közöttük, holott minden palánta ugyanazt a bánásmódot kapta. Azt mondhatom, hogy a fejlődés talán 1 hónapja állt be, hogy elkezdtek újabb leveleket hozni. Innentől mostmár remélem minden rendben lesz. Ma láttam egy nagyon szép növényt a neten, ahol egybe volt több palánta ültetve és 6 os fonásban fonták össze a szárukat, ami idővel csodás lett ahogy törzset nevelt. Ez igencsak elgondolkodtatott… 🙂

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés