Van egy kb. 5 éves gyönyörű hatalmas liliomfám. Egy szlovák növényvásárról hozták nekem a gumóját annak idején. Minden évben nagy látványosság amikor virágzik. Egyetlen egy hibája van, hogy hiába liliom egyáltalán nincs illata.

Azóta is szeretnék hasonlókat, de sajnos amiket vettem egy sem érte el ezt a magasságot. Most viszont szert tettem 3 újabb színre, és olyan valakitől vettem, akinek a kertjében is van belőlük és igazoltan ember feletti méretűek lesznek. És ezeknek állítólag lesz illatuk is 🙂

Ahogy megérkeztek el is ültettem őket egy nagy cserépbe, hogy ne száradjanak ki a hagymák tavaszig.

 

Azt azért tudni kell a liliomfáról, hogy az első évben nem érik még el a végleges méretüket, így türelem kell hozzájuk, de megéri várakozni, mert évek múlva nagyon látványosak lesznek.

Már egyre hosszabbak kezdenek lenni a napok és egyre többször ki is süt a nap. A teleltetőben érzik ezt a növényeim és kezdenek ébredezni. A tillandsiákon is megjelentek az első bimbók.

Az ioanthamat tavaly tavasszal vásároltam. Akkor még egyetlen növény volt csak. A nyáron hozta a 2 sarjat ami most virágba is borul majd.

A kedvenc tillandsiáim egyike a Castellanii. Ez egy nagyon szép, bár igen lassan növő tillandsia fajta. Virágzás előtt nem kezd úgy színesedik mint az ioantha, de így is gyönyörű hamvas, ezüstös színével. 4 ága van és minden ága végén beindultak a bimbók.

Mutatom majd mindkettőt ha teljes virágzásban lesznek.

Talán ez is tetszene

Megszakítás