Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / Február eleje

Február eleje

Minden évben,  szinte a téli jázminnal kezdem az új év bejegyzéseit. Mostanra már elvirágzott a tündércserjém, a hóvirág és a téli jázmin is leáldozóban.

 

 

Viszont most kezd nyílni a Viburnum farreri , azaz a Korai bangita, ami csomókban hozza ilyenkor a csodás illatú viráglabdáit.  Mivel a tél nagyon enyhe, igen kezd éledni a kert. Sok helyen takartam a növényeket, a tavalyi hideg télből tanulva, amikor is sok mindenem kifagyott. Ilyen telet nem szeretnék többet, így megteszek mindent, hogy befedjem a növények körül a talajt. A lányom tengerimalacaitól takarításkor mindig megöröklöm a szénát, amit a trágyájukkal keverve szórok ki a növények köré. Így egyben takarva és trágyázva is lesznek. Ezért látni szénát a képeimen a növények körül.

 

 

A ciklámenek is kezdenek nyílni. Nagyon szeretem a ciklámeneket és ők is szeretnek nálam lenni. Több helyre ültettem belőlük, több fajtát is, ez ha jól emlékszem a  Cyclamen pseudibericum fajta.

 

 

Mindegyik ciklámennek más a levél mintája. Ennek a fajtának szép rajzos.

 

 

Az Euphorbiák is kedvenceim, ez a fajta mindig nagyon mutatós. Még télen is tobzódik a színekben.

 

 

Amik nélkül nincs tél és tavasz, azok a Helleborusok. Mint kiderült már a blogomból, imádom gyűjteni a különleges fajtákat és minden évben szerzek be újabbakat külföldről. Sok fog nyílni idén ami még nem nyílt és sok saját ültetésű magonc is. Nagyon tetszenek az Anemone tipusú fajták és az ilyen erezett szirmúak is. Nagyon várom már, hogy ez is kinyíljon és láthassam teljes pompájában. Még egy pár hamarosan nyílót is mutatok.

 

 

 

A teleltetőben nagy örömömre a Primulina (Chirita) patina is elkezdett virágozni.

 

 

Mivel a csuporkások közé sorolandó, a virágja a megszokott tölcséres virág. A mintázata szép, tetszik benne az erőteljes 2 narancs színű sáv.

 

Ez a fajta virág nélkül is nagyon mutatós, a levelei nem csak márványosak, hanem sűrűn vörös szőrrel borítottak. Úgy gondolom, méltán érdemelte ki a patina nevet.
 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés