Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2018 / A begoniákat is megkedveltem.

A begoniákat is megkedveltem.

Sosem volt begoniám még, ez az első eset hogy párat begyűjtöttem. Van amik a Fűvészkertből valók és van amiket barátoktól kaptam, vagy cseréltem. Nagyjából nyár végétől kerültek hozzám, ez az első telük. A teleltetéstől féltem egy kicsit, mert azt olvastam több helyen, hogy ilyenkor elég sok tönkremegy. Csak egyet tartok lakásban, a többi, a legtöbb növényemmel együtt egy melléképületben telel. Mióta beköszöntött a tél, szinte alig locsolom őket, nagyon ritkán adok nekik csak pici vizet. Azt mondják, hogy a begoniák nem szeretik ha a leveleiken víz van, de nálam amik nem a lakásban vannak, sokszor kapnak párásítást, de nem vettem észre hogy bajuk lenne tőle. Sőt egy pár már virágozni is kezdett.  A virágaik különösebben nem szépek, de ha virágzik, azt jelenti, hogy jól érzi magát nálam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés