Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Begonia Soli-mutata

Begonia Soli-mutata

Sosem voltak begoniáim, de úgy néz ki ez a növényfaj is meghódított engem…

Ezt a szépséges begoniát ajándékba kaptam egy kedves hölgytől, Judittól, akivel pár hónapja ismerkedtem meg az interneten. Azóta összebarátkoztunk és több növényt is cseréltünk.

 

 

Ez a Begonia Brazíliából származik. A Brazil híres tájtervező Roberto Burle Marx kertjében is megtalálható volt, először róla nevezték el: Begonia Burle Marxnak, majd később lett Soli- mutata, valamint  Begonia glaziovii néven is ismert. A Soli -mutata egyébként magyarul napváltozást jelent, ami utal arra, hogy ez a begonia tudja változtatni a színét különböző fényhatásokra. Rizómás begonia, ami azt jelenti, hogy rizómáival a talajon terjed. Azt vettem észre, hogy szereti ha párás a levegő körülötte,  ha nem párásítok,  lógatni kezdi a leveleit. Terráriumban is lehet tartani. Locsolásával vigyázok, csak akkor öntözöm meg, ha teljesen kiszárad a talaja. Rizómás részekkel és levéldugványról lehet szaporítani.

 

 

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés