Idén jó hosszúra kinyúlt a jó idő, pár napja kezdtem behordani a növényeimet mert már kezdték jelezni, hogy fázni kezdenek. Egyedül azokat hagytam kinn, amiknek jól jön a hideg hatás, hogy télen virágzásra tudjam bírni őket. Ilyenek pl. a Bauhinia, a Beaumontia grandiflora, ami már lassan 10 éves, de sosem virágzott még. A Solandra maxima is maradhatna még, de őt behurcoltam, (az ágai kb. 4 méteresre nőttek meg) mivel ha teljesen bepakolok, utána sok mindent ki kellene hoznom, hogy ez a nagy növény beférjen. Van még egy nagyon öreg Clivia bokrom, őhozzá segítség kell, mert nagyon termetes és kevés vagyok egyedül bevinni. Rengeteg kicsi szaporításom, vagy frissen hozzám került növényem van. A hosszú asztalom megtelt velük, mindegyik alá hosszú tálcákon, nedves agyaggranulátumot tettem, hogy párás közegben legyenek.

Hiába szereltünk üvegtáblákat a tetőre, mivel kis helyen sok növény van, így árnyékolják egymást. Úgyhogy még kell beszereznem növénylámpákat is, hogyha szeretném, hogy a tél folyamán minél több növény jó kondiban maradjon.

A mesevirág rizómákat szépen kategorizálva egy fadobozba raktam el télire.

A Caladiumok, az Üstökliliomok és az Abessin kardvirágok is kikerültek a hűvös földből , kiszárítottam a gumóikat és szintén szétosztályoztam.

A Sandersonia auranticaval általában nincs szerencsém, szépen virágzik, de utána mire visszahúzódik, a talajban elporlad a gumója. Most viszont nagy örömömre nem lett baja, úgyhogy jövőre nem kell újra vásárolnom belőle.

Azt hiszem sikerült mindent  biztonságba helyeznem így együtt várhatják a következő tavaszt.

 

 

Talán ez is tetszene

Megszakítás