Homepage / 2013 / Sandersonia aurantiaca
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Sandersonia aurantiaca

Ezt a növényt 1851-ben John Sanderson skót újságíró és amatőr botanikus fedezte fel KwaZulu-Natalban. A nevében az aurantiaca latin szó , utal a narancssárga színű virágokra. Eredeti élőhelyén Afrikában általában Karácsony tájékán virágzik, ezért nevezik ott karácsonyi harangoknak is.

 

dscn2327

Gumója és levelei is rendkívül hasonlítanak a Gloriosa-ra. Innen is látszik, hogy mindketten rokonságban vannak és a Colchicaceae családba tartoznak. Így tartásuk is megegyezik.

 

dscn2291

 

Kora tavasszal rendeltem a gumóit, és áprilisban ültettem el őket a melegházba. Lényeges hogy jó vízelvezetésű talajba ültessük őket, hogy a gumók ne rohadjanak el. Nem szereti ha a talaja kiszárad, de ne is álljon vízben. (Én mindent csak akkor locsolok általában, ha a felső föld réteg teljesen száraz).

 

dscn2328

Magassága max. 1 méter lesz. Nálam most 60 cm körül lehet és már szépen virágzik. Virágai elég tartósak, és folyamatosan hozza  a bimbókat. Mivel nem télálló,télre fagymentes helyen kell tárolni a gumóit. Citromsárga és narancssárga színben is kapható, de egy internetes oldalon azt olvastam,hamarosan rózsaszín és fehér színben is piacra dobják majd.

 

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz