A meteorológiai tavasz elkezdődött és ezt nagyon is érezzük. Minden kezd újra életre kelni a kertben. Ezt az időszakot nagyon kedvelem.

 

A krókuszok is előbújtak és apró virágos folttá változtatták a fűzfám tövét.

 

A fürtös gyöngyike is készülődik már.

Ősszel ültettem ezt a gyönyörű  Iris reticulatat, aminek a neve Katharine Hodgkin. Ez a szép színvilágú Iris egy hibrid,a winogradowii és a  histrioides fajtákból hozta létre 1960-ban E.B. Anderson. Amatőr kertész és növénygyűjtő barátja Eliot Hodgkin feleségéről nevezte el.

 Sajnos nekem nincs szerencsém a hagymás Irisekkel, idővel teljesen eltűnnek a földben. Lehet hogy idén majd virágzás után felszedem, megpróbálom így megtartani.

A májvirág mindig nagyon tetszett, de csak most tudtam szerezni egy kedves ismerősömtől ősszel. Az üvegházban már ha süt a nap, akár 20 fok fölé is emelkedik a hőmérséklet, így a benn telelő növényeimről már levettem a takarást és minden éled. A májvirág az első aki itt megörvendeztetett.

Ami még kedvenc kora tavaszi virágaimhoz tartozik, a Primula auricula, vagy ahogy magyarul mondjuk cifra vagy medvefül kankalin. Sajnos Magyarországon nincs akkora divatja mint külföldön, pedig igazán megérdemelné. Virágai nagyon szépek, sokféle színűek és ami számomra fontos, illatosak is. Ő az első virágzóm, de a többi cserepes is már bimbós. Majd mutatom őket is ha el jön az ideje.

Talán ez is tetszene

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás