Homepage / 2016 / Meteorológiai tavasz
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Meteorológiai tavasz

A meteorológiai tavasz elkezdődött és ezt nagyon is érezzük. Minden kezd újra életre kelni a kertben. Ezt az időszakot nagyon kedvelem.

 

A krókuszok is előbújtak és apró virágos folttá változtatták a fűzfám tövét.

 

A fürtös gyöngyike is készülődik már.

Ősszel ültettem ezt a gyönyörű  Iris reticulatat, aminek a neve Katharine Hodgkin. Ez a szép színvilágú Iris egy hibrid,a winogradowii és a  histrioides fajtákból hozta létre 1960-ban E.B. Anderson. Amatőr kertész és növénygyűjtő barátja Eliot Hodgkin feleségéről nevezte el.

 Sajnos nekem nincs szerencsém a hagymás Irisekkel, idővel teljesen eltűnnek a földben. Lehet hogy idén majd virágzás után felszedem, megpróbálom így megtartani.

A májvirág mindig nagyon tetszett, de csak most tudtam szerezni egy kedves ismerősömtől ősszel. Az üvegházban már ha süt a nap, akár 20 fok fölé is emelkedik a hőmérséklet, így a benn telelő növényeimről már levettem a takarást és minden éled. A májvirág az első aki itt megörvendeztetett.

Ami még kedvenc kora tavaszi virágaimhoz tartozik, a Primula auricula, vagy ahogy magyarul mondjuk cifra vagy medvefül kankalin. Sajnos Magyarországon nincs akkora divatja mint külföldön, pedig igazán megérdemelné. Virágai nagyon szépek, sokféle színűek és ami számomra fontos, illatosak is. Ő az első virágzóm, de a többi cserepes is már bimbós. Majd mutatom őket is ha el jön az ideje.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz