Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Caladium
Indul a legszebb tavaszi időszakom Kezdődik Január kinn és benn Leucaena leucocephala – Árvamimózafa Illatos virágözön Bomarea edulis/ hirtella Itt van az ősz… Csodálni való hoyák Stanhopea oculata Brunfelsia paucifolia Szörfözés a neten Juanulloa aurantiaca Sásliliomjaim Május vége A kert közepe Mitella ovalis Aristolochia macrophylla ( durior ) Tillandsiáim is kiköltöztek Exochorda x Macrantha the Bride Nincs tavasz tulipánok nélkül. Ezt meg kell, hogy mutassam! Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző Aechmea caudata bloches Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz Itt az ültetések ideje Georg Dionysius Ehret Liliom és tillandsia Február eleje Hogy mik vannak? A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Smithiantha Sunset Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley A kert közepe megtelik 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Hosta fiatalítás Mostmár valóban tavaszodik. Wrightia religiosa mag ültetés Ixora magok ültetése Újonnan érkezett Helleborusok Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim és broméliáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “

Caladium

Az első  Caladium példányokat 1773-ban gyűjtötték Nyugat- Braziliában a Madiera folyóból. Ezek a növények zöld levelűek voltak  és itt ott vörös és fehér foltokkal díszítettek. Caladium bicolorként jegyezték fel. 1857- 58 között 2 francia botanikus, Petit és Baraquin bejárta  Amazoniát és további 3 fajtát sikerült azonosítania. Amazonián kívül további fajokat találtak Dél Mexikóban, Peruban, Puerto Ricoban és a Karib tenger szigetein. Így került Amerikába ez a csodás trópusi növény, ahol azóta is hatalmas érdeklődés övezi. jelenleg is Floridában van a világon a legnagyobb Caladium termesztés, melynek többségét Lake Placidban végzik. Ott akkora Caladium mezők vannak, amik teljes színpompájukban  vetekszenek a Holland  tulipánmezőkkel.

 

 

 

Én az Egyesült Királyságból rendeltem tavasszal a Caladiumjaimat.  A Caladiumokat lehet cserepes növényként is nevelni, vagy ha a talaj késő tavasszal már biztosan felmelegedett, a kertbe is kiültetni. Harmadik lehetőségként, érdemes zárt térben meleg helyen előnevelni és akkor kiültetéskor már szép bokros növényeink lesznek. Szereti a nedvességet, de nem szeret vízben állni, mert gumói akkor könnyen elrohadnak. Tehát jó vízáteresztő talajba ültessük. A másik fontos dolog, hogy kerüljük ültetéskor a napos helyeket, a Caladium a szűrt fényt szereti, így világos de nem napos helyre vagy árnyékba ültessük.

 

 

 

Virágzásra nem kell várnunk, hiszen gyönyörű színpompás leveleivel díszít elsősorban. Az árnyékos helyekre is színt visz élénk színeivel. Ősszel ha levelei lesárgulnak, ássuk ki a gumókat, aztán szellős helyen 1-2 hétig szárítsuk, majd eltehetjük papírzacskóban telelni a gumókat, hűvös, szellős helyre, vermikulitban, vagy száraz tőzegmohában.

 

 

Ha sikerül az átteleltetésük, akkor szeretnék újabb fajtákat is mert nagyon megszerettem őket.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés