Homepage / 2017 / Gloxinella lindeniana
A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Gloxinella lindeniana

A Gloxinella lindeniana a csuporkafélék családjába tartozik. Régen a kochlerákhoz sorolták, de mostanra már saját családnevet kapott.

Először Eduard August von Regel, híres német botanikus írt róla 1868-ban.

 

 

Eredeti élőhelye Ecuador, ahol hegyvidékek árnyas nedves helyein él. Sokan terráriumban is tartják, mert szereti a páradús levegőt.

 

 

Ha nem virágzik, akkor is csodás, levelei szépen erezettek, fonákjuk kicsit lilás.

 

 

Én tavasszal kaptam belőle 2 rizómát, amit el is ültettem és ahogy a fagyok elmúltak,  kikerült a kertbe. Több helyre kellett pakolásznom, mire megtaláltam azt a helyet ahol igazán jól érzi magát. Világos hely, de nem napos. A reggeli nap se süt ide, de neki ez a hely úgy néz ki bevált. Gyönyörű bokrosan nő és nemrég megjelentek a bimbók rajta, így láthatom most az első virágait is.

 

 

Külön örömöm, hogy illatosak!  Van aki altatja télen mint a mesevirágokat, van aki nem, hanem egész évben neveli . Hogy én melyik leszek, majd meglátom. Nálam a teleltetőben üvegezett a tető nagy része, így sok fényt kapnak télen is a telelő növények. Most meg még szeretnék kiegészítő fényt is felszereltetni nekik, így hátha jobban viselik majd a rövid nappalokat.

 

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar