Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Gloxinella lindeniana
Indul a legszebb tavaszi időszakom Kezdődik Január kinn és benn Leucaena leucocephala – Árvamimózafa Illatos virágözön Bomarea edulis/ hirtella Itt van az ősz… Csodálni való hoyák Stanhopea oculata Brunfelsia paucifolia Szörfözés a neten Juanulloa aurantiaca Sásliliomjaim Május vége A kert közepe Mitella ovalis Aristolochia macrophylla ( durior ) Tillandsiáim is kiköltöztek Exochorda x Macrantha the Bride Nincs tavasz tulipánok nélkül. Ezt meg kell, hogy mutassam! Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző Aechmea caudata bloches Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz Itt az ültetések ideje Georg Dionysius Ehret Liliom és tillandsia Február eleje Hogy mik vannak? A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Smithiantha Sunset Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley A kert közepe megtelik 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Hosta fiatalítás Mostmár valóban tavaszodik. Wrightia religiosa mag ültetés Ixora magok ültetése Újonnan érkezett Helleborusok Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim és broméliáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “

Gloxinella lindeniana

A Gloxinella lindeniana a csuporkafélék családjába tartozik. Régen a kochlerákhoz sorolták, de mostanra már saját családnevet kapott.

Először Eduard August von Regel, híres német botanikus írt róla 1868-ban.

 

 

Eredeti élőhelye Ecuador, ahol hegyvidékek árnyas nedves helyein él. Sokan terráriumban is tartják, mert szereti a páradús levegőt.

 

 

Ha nem virágzik, akkor is csodás, levelei szépen erezettek, fonákjuk kicsit lilás.

 

 

Én tavasszal kaptam belőle 2 rizómát, amit el is ültettem és ahogy a fagyok elmúltak,  kikerült a kertbe. Több helyre kellett pakolásznom, mire megtaláltam azt a helyet ahol igazán jól érzi magát. Világos hely, de nem napos. A reggeli nap se süt ide, de neki ez a hely úgy néz ki bevált. Gyönyörű bokrosan nő és nemrég megjelentek a bimbók rajta, így láthatom most az első virágait is.

 

 

Külön örömöm, hogy illatosak!  Van aki altatja télen mint a mesevirágokat, van aki nem, hanem egész évben neveli . Hogy én melyik leszek, majd meglátom. Nálam a teleltetőben üvegezett a tető nagy része, így sok fényt kapnak télen is a telelő növények. Most meg még szeretnék kiegészítő fényt is felszereltetni nekik, így hátha jobban viselik majd a rövid nappalokat.

 

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés