Homepage / 2013 / Daphne és társai
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Daphne és társai

Ha beköszönt a tavasz és a tulipánok elvirágoznak, olyankor a virágágyásom sztárja a Daphne burkwoodi ‘Variegata’ bokrom lesz. Egy időben virágzik a lilaakáccal, úgyhogy ilyenkor a kert ennek a két növénynek a fergeteges illatával telik meg. Nagyon szeretem ezt az időszakot!

 

 dscn1593

 

Alacsony bokor, de nálam eléggé terpeszkedik, eléggé ránőtt a virágágyást szegélyező alacsony buxus sövényre. Tudom, hogy nem viseli el az átültetést és a metszést sem, de azt hiszem egy picit mégis meg fogom próbálni időnként egy egy ágát visszavágni, mert nem szeretném hogy a sövényem kis bokrai kipusztuljanak alatta.

 

dscn1854

 

Szeretem a díszhagymákat is. Ebből a hagyományos fajtából minden évben megvárom, hogy magot érleljen és egyre nagyobb helyen szórom szét őket, így minden évben egyre több nyílik belőlük ilyenkor.

dscn1850
 

A Nyugati fűszercserje bokrom idén nem remekelt, összesen három virágot sikerült mutatnia. Azért ezek is kis színfoltok a kertben. Valahogy nem nagyon van piros virágom…

 

dscn1878

 

A fehér ananász ízű eprem is virágzik, nagyon várom már hogy teremjen, kíváncsi vagyok az ízére nagyon.

 

dscn1620

 

Ez a szép kék hagymás növény a Camassia leichtlinii. Sajnos nagyon nehezen tudok jó fotót készíteni róla. Ezért nem mutatom az egész csapatot, csak egyetlen példányát.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz