Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2013 / Daphne és társai

Daphne és társai

Ha beköszönt a tavasz és a tulipánok elvirágoznak, olyankor a virágágyásom sztárja a Daphne burkwoodi ‘Variegata’ bokrom lesz. Egy időben virágzik a lilaakáccal, úgyhogy ilyenkor a kert ennek a két növénynek a fergeteges illatával telik meg. Nagyon szeretem ezt az időszakot!

 

 dscn1593

 

Alacsony bokor, de nálam eléggé terpeszkedik, eléggé ránőtt a virágágyást szegélyező alacsony buxus sövényre. Tudom, hogy nem viseli el az átültetést és a metszést sem, de azt hiszem egy picit mégis meg fogom próbálni időnként egy egy ágát visszavágni, mert nem szeretném hogy a sövényem kis bokrai kipusztuljanak alatta.

 

dscn1854

 

Szeretem a díszhagymákat is. Ebből a hagyományos fajtából minden évben megvárom, hogy magot érleljen és egyre nagyobb helyen szórom szét őket, így minden évben egyre több nyílik belőlük ilyenkor.

dscn1850
 

A Nyugati fűszercserje bokrom idén nem remekelt, összesen három virágot sikerült mutatnia. Azért ezek is kis színfoltok a kertben. Valahogy nem nagyon van piros virágom…

 

dscn1878

 

A fehér ananász ízű eprem is virágzik, nagyon várom már hogy teremjen, kíváncsi vagyok az ízére nagyon.

 

dscn1620

 

Ez a szép kék hagymás növény a Camassia leichtlinii. Sajnos nagyon nehezen tudok jó fotót készíteni róla. Ezért nem mutatom az egész csapatot, csak egyetlen példányát.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés