Ez az eredetileg sárga virágú cserje, Közép-Amerikában őshonos. Ott akár 7 méter magasra is megnő, nálunk természetesen nem ér el ekkora magasságot. Az én perui leanderem barack színű, 2 éve vásároltam. Mivel tavaly nem virágzott, nem lett a szívem csücske, de most hogy sorban nyitja a virágait, már más szemmel nézek rá.

A lombozata szebb a leanderénél, mert levelei puhábbak, fényesebbek, kecsesebben hajladoznak a szélben. Szereti a meleget és a napot, napi legalább 3 órányi napsütés kell ahhoz, hogy virágozni tudjon.

Ellentétben a leanderrel, nem bírja a hideget, télen is meleg, világos helyen kell tartanunk és csak a fagyok elmúltával tehető ki a kertbe. Ha hűvösebb helyen tartjuk, a leveleit ledobálhatja. Metszeni tavasszal érdemes, mielőtt kiköltöztetjük a teleltetésből a szabadba. Nyáron szereti ha sokat locsoljuk, de ne álljon vízben, mert gyökérrothadás jöhet létre.

Virágai illatosak, amit külön díjazok. De ahol kisgyerek van a családban, nagyon kell vigyázni vele, mert a perui leander minden része mérgező!

Talán ez is tetszene

7 Hozzászólás

    1. Sajnos nem tudom, mint lejjebb is írtam a facebookon vannak növény cserélgetős meg eladós oldalak, ott be lehet írni ha keres valaki egy növényt, sokaknak van perui leanderje, biztosan van akinek van szaporítása is.

    2. Üdv. Perui leander magot a királykert.hu oldalon lehet vásárólni. Egy nap áztatás után le kell venni a külső héját és fogóval vagy késsel óvatosan ketté nyitni, hogy a mag ne sérűljön meg. Több mag is van benne. Van aki azt írja, hogy csak bele kell dugni nedves földbe és párásítani. Pl. műanyag flakon.

      1. Senki ne vegyen a Király kertészettől magokat. Becsapták. Mind penészes volt és az árát sem térítették vissza!!!

  1. Ha fenn vagy a facebookon, több növény eladós csoport is van. Ott láttam már több színben is. De lehet hogy én is szaporítok tavasszal majd.

Hozzászólások küldése lezárva

Megszakítás