Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Angol rózsa
Indul a legszebb tavaszi időszakom Kezdődik Január kinn és benn Leucaena leucocephala – Árvamimózafa Illatos virágözön Bomarea edulis/ hirtella Itt van az ősz… Csodálni való hoyák Stanhopea oculata Brunfelsia paucifolia Szörfözés a neten Juanulloa aurantiaca Sásliliomjaim Május vége A kert közepe Mitella ovalis Aristolochia macrophylla ( durior ) Tillandsiáim is kiköltöztek Exochorda x Macrantha the Bride Nincs tavasz tulipánok nélkül. Ezt meg kell, hogy mutassam! Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző Aechmea caudata bloches Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz Itt az ültetések ideje Georg Dionysius Ehret Liliom és tillandsia Február eleje Hogy mik vannak? A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Smithiantha Sunset Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley A kert közepe megtelik 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Hosta fiatalítás Mostmár valóban tavaszodik. Wrightia religiosa mag ültetés Ixora magok ültetése Újonnan érkezett Helleborusok Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim és broméliáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “

Angol rózsa

Amikor elkezdődik a rózsák virágzása, akkor mindig azt érzem, hogy még többet szeretnék belőlük látni. A rózsák között a kedvenceim az angol rózsák. Gyönyörűek a sok szirmú tömött virágai és mindnek más illata van. Némelyik akkora virágfejet hordoz, hogy a sok szirom miatt alig tudja megtartani. Én a szép pasztell színeket kedvelem, amiket idáig beszereztem, mind ilyenek. Ha angol rózsákról beszélünk, David Austin jut mindenki eszébe, ő aki a 70-es évek óta elterjesztette őket és megszerette a világgal.

 

 

Abraham Darby -(Auscot)

Termesztője: David Austin 1985.

Magas bokor rózsa, de futóként is nevelhetjük. Szülők az Aloha és a Yellow Cashion.

Erőteljes növekedésű, illatos, nagyon egészséges fajta.

Az új ágakon virágzik, így ösztönözhetjük metszéssel hogy több virág nyíljon.

 

 

Graham Thomas-(Ausmas)

Termesztője: David Austin 1983.

Erős növekedésű tea illatú futórózsa, folyamatosan virágzik egész nyáron.

A világ kedvenc rózsái közéi sorolták, de bevallom nekem nem ő a kedvencem.

Rendkívül egészséges fajta, nem hajlamos betegségekre.

 

 

Alchymist

Termesztője: Reimer Cordes 1956.

Szép , árnyékos falakon is nevelhető futórózsa.

Erősen illatos és nagyon szép színű.

Betegségekkel szemben ellenálló.

 

 

Heritage- (Ausblush)

Termesztője: David Austin 1984.

120-130 cm magas, illatos bokorrózsa.

Szintén virágzik egész nyáron.

Az Iceberg és a Wife of Bath rózsákból hozták létre.

Szívós, egészséges fajta.

 

 

Winchester Cathedral- ( Auscat)

Termesztője: David Austin 1988.

Bokor rózsa. Fehér virágú, de néha hajlamos rózsaszín szirmokra is. Egész nyáron, kis csomókban hozza virágait. Nagyon illatos, melegben még intenzívebb az illata.

Cserépben is tartható.

 

 

The Pilgrim – (Auswalker)

Termesztője: David Austin 1991.

Magas bokorrózsa, de felfelé álló ágrendszere miatt alkalmas futórózsának is.

Fűszeres illatú virágait egész nyáron kisebb csokrokban hozza.

Ez a fajta ami árnyékosabb helyen is szépen díszlik.

Fogékony a lisztharmatra.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés