Homepage / 2016 / Május 15
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Május 15

Az elmúlt héten szinte minden nap esett. Alaposan vissza esett a hőmérséklet, visszahordtam az üvegházba az orchideáimat is. Van azért ami lelkesen kivirágzott ebben a cudar időben is.

dscn9356e

 

Nagy kedvencem a Nectaroscordum siculum, magyarul Bolgár díszhagyma. Többször ültettem már a kertünkbe, de sosem tudtam megtalálni a neki legjobb helyett és nem nyílott következő évben. Ez az első, hogy végre 2 egymás utáni évben is megmarad és virágzik is. Úgyhogy most már tudom, hogy maximális napfényre van szüksége, a félárnyékot sem szereti. Ősszel szerzek be még többet is belőle és ültetek több helyre is. Csodaszép kis virág.

 

13092143_1197234603620217_6476454423535494088_n

 

Egy másik díszhagyma, az Allium nigrum is nyílik már. Csodás, hogy lehet próbálkozni olyan díszhagymákat ültetni, amik nem egy időben nyílnak és akkor egymást követve is színesíti mindig a kertünket egy másik fajta. Szerintem a késő tavaszi kertek elmaradhatatlan darabjai.

 

13096331_1189695331040811_1997584202305360892_n

 

Az Egyesült Királyságból rendeltem különleges harangláb magokat 2 éve. Idén kezdenek nyílni és valóban nagyon különlegesek. Elkövettem azt a hibát itt is, hogy nem teljes napfényre ültettem őket, így a színeik visszafogottabbak lettek. Ha elvirágoznak,utána korrigálom ezt a hibát. Az egyik legszebb ez a liláskék és sárga kombináció.

 

dscn9352d

Idén nyílik először ez a kedves apró virágú Clematisom a Brought Star, ami a sok eső ellenére sem virágzik el gyorsan. 3-4 virágból álló csoportok nyílnak a kb. 1,5 méteres kis tövemen.

dscn9349d

 

Hazánkban még kevésbé ismert növény a Crinodendron Hookerianum. Nekem az “Ada Hoffman” fajtája van már meg 3 éve. Nem teljesen télálló, így cserépben tartom és télen a fűtetlen üvegházban telel át. A cserépben tartás másik oka,  hogy savanyú talajt igényel, így ebben tartom és kéreggel takarom a tövét. Tavaly elég sok virágnyílt rajta, de idén csak ezzel az egyetlen virággal lepett meg engem.

 

dscn9354d

Az angol nosztalgikus rózsák is a szívem csücskei. Amikor nyílni kezdenek mindig azt szeretném, hogy még több legyen belőlük. Az is nagy előnyük,hogy megmaradnak olyan kertben is ahol nincs teljes napsütés egész nap, így nálam is szépen fejlődnek. David Austin akinek a nevéhez fűződnek ezek a rózsák főként. Nekem is most kezdenek nyílni. Az első a Winchester Cathedral nevű, kellemes illatú rózsa. Majdnem fehér színű, itt ott halványan rózsaszín beütéssel. Vele zárom a mai bejegyzésemet.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz