Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Solanum Laxum Album, Jasminoides

Solanum Laxum Album, Jasminoides

A Solanum Laxum Alba vagy Jasminoides Alba a burgonyafélék családjába tartozik. Közeli rokona a Solanum rantonnetii. Őshazája Brazília, ahol örökzöld hegymászó cserjeként él. Virágai hasonlítanak a burgonya virágaira, ezért  van ahol burgonya cserjének is nevezik. Elsőnek Kurt Joachim Polycarp Sprengel német botanikus orvos írt róla a az 1800-as évek elején, ő Solanum Laxumként nevezte el, a laxum jelentése: laza, ami a laza viráglabdáira utal.

Kurt Joachim Polycarp Sprengel 1766-1833.

Napos, félárnyékos helyen fejlődik szépen. Nagyon fagyérzékeny, mielőtt 10 fok alá csökkenne a hőmérő higanyszála, mindenképpen vigyük  világos meleg helyre. Ha jól érzi magát a betelepítés után, akkor szinte egész évben virágzik. Metszeni tavasszal érdemes, a nyár folyamán méteres ágakat fog növeszteni. Éjjel illatozik. Lilásfekete gyümölcsei nem ehetőek.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés