Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Leptospermum scoparium Apple Blossom

Leptospermum scoparium Apple Blossom

Az Egyesült Királyságból vásároltam ezt a cserjét és végre megörvendeztet most a virágzásával is. Ez a szép kis növény a Leptospermum scoparium Apple Blossom változata. Új Zélandi tea cserjének is nevezik. Származási helye: Ausztrália és Új Zéland. A mirtuszfélék csoportjába tartozik. Állítólag  Cook kapitány teát főzött kis tűszerű leveleiből, innen ered a neve, amit mai napig megtartottak. Késő tavasszal lepik el dúsan virágai és van hogy ősszel megismétlődik a virágzás. Illata nincs. Kb. 85 fajtája létezik, virágait tekintve lehetnek szimpla vagy dupla virágúak, és színben minden árnyalata előfordul a pirosnak, rózsaszínnek és fehérnek. Levelei apró tűszerűek, de nem szúrósak, ha megdörzsöljük, illatosak. Hidegben rózsaszínűre színeződhetnek. Hazánkban nem télálló, így cserépben, később dézsában nevelhető. A napos, száraz helyet kedveli,  jó vízáteresztő talajba ültessük, és esővízzel öntözzük, mert a csapvíz nem tesz jót neki.  Ha szükség van rá, virágzás után lehet az ágait visszametszeni.

Egy másik fajtám is most kezd nyílni, ez egy tömött virágú változat, a Red Damask. Nagyon megszerettem őket, még fogok beszerezni belőle újabb változatokat is.

 

 

Beszerzés: Eleplants nursery

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés