Homepage / 2017 / Félárnyékos virágládám
Begonia Soli-mutata Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Mostmár valóban tavaszodik. Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii Geranium phaeum Camassia leichtlinii Hyacinthoides hispanica Saruma Henryi Meteorológiai tavasz Smithiantha Little One Indul a teleltetés-2013 Alsobia cygnet Hoya meliflua ssp. meliflua Thevetia peruviana-Perui leander Scadoxus multiflorus-Vérvirág Hoya cv. Minibelle Július végi melegház Oxalis depressa Dranunculus Vulgaris 2013 Sandersonia aurantiaca Pünkösd vasárnap Daphne és társai Wisteria Új gyüjtemény Hoya linearis és retusa Hoya multiflora Eucharis

Félárnyékos virágládám

Mivel a macskák felugrálnak az ablakba, a múlt évben lemondtam arról hogy virágokkal  teli ablakládák roskadozzanak az ablakainkban. Nincs teraszunk, de le van burkolva a ház előtti rész, ami terasznak is megfelelne, elhatároztam, hogy idén ezt a részt megpróbálom növényekkel betelepíteni és egy kis oázist létrehozni ezen a részen. Van 2 nagytestű kutyusunk is, akiktől nehézkes a földre való cserepek letétele, mert az egyik kutya darabokra szedné a növényt, a másik pedig kipisilné. Egyetlen megoldás a magas cserép, igyekszem is minden évben legalább 1 darab szép magas agyagcserepet beszerezni, valamint a falakra helyezett virágtartók. Ezen a részen 3 hosszú ablakpárkány is van, és ahogy észrevettem az egyiket nem igazán látogatják a macskák. Úgyhogy oda, merészkedtem ma összeállítani egy félárnyékos helyre való, vidám, színes ablakládát.

A Bacopat nagyon szeretem, egész nyáron szépen virágzik, elhatároztam ez lesz az egyik amit választok. A virágosnál nagy választék volt, így vettem lila, fehér, rózsaszín és egy vegyes cserepű Bacopa tövet.

Ezek kerültek a láda első részébe. Nyár végére jó hosszan le fognak csüngeni.

A hátsó részbe ültettem 2 rózsaszín és 1 tő lila fuksziát.

Középre pedig 3 tő halvány rózsaszín impatienst.

Örülök, hogy ilyen választék volt, mert igazán tetszetős ládát hoztam össze. Kis dzsungel lesz ha minden elkezd terjeszkedni. És most már annyiféle ablakládákba való növényt lehet kapni, hogy régen vége a muskátli, petúnia korszaknak. Persze ez így nem tökéletesen igaz, csodaszép új fajtákat kapni, nekem is van belőlük, de én az ablakomba mást ültetek ha lehet.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz