Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Félárnyékos virágládám

Félárnyékos virágládám

Mivel a macskák felugrálnak az ablakba, a múlt évben lemondtam arról hogy virágokkal  teli ablakládák roskadozzanak az ablakainkban. Nincs teraszunk, de le van burkolva a ház előtti rész, ami terasznak is megfelelne, elhatároztam, hogy idén ezt a részt megpróbálom növényekkel betelepíteni és egy kis oázist létrehozni ezen a részen. Van 2 nagytestű kutyusunk is, akiktől nehézkes a földre való cserepek letétele, mert az egyik kutya darabokra szedné a növényt, a másik pedig kipisilné. Egyetlen megoldás a magas cserép, igyekszem is minden évben legalább 1 darab szép magas agyagcserepet beszerezni, valamint a falakra helyezett virágtartók. Ezen a részen 3 hosszú ablakpárkány is van, és ahogy észrevettem az egyiket nem igazán látogatják a macskák. Úgyhogy oda, merészkedtem ma összeállítani egy félárnyékos helyre való, vidám, színes ablakládát.

 

 

A Bacopat nagyon szeretem, egész nyáron szépen virágzik, elhatároztam ez lesz az egyik amit választok. A virágosnál nagy választék volt, így vettem lila, fehér, rózsaszín és egy vegyes cserepű Bacopa tövet.

 

 

 

Ezek kerültek a láda első részébe. Nyár végére jó hosszan le fognak csüngeni.

A hátsó részbe ültettem 2 rózsaszín és 1 tő lila fuksziát.

 

 

 

Középre pedig 3 tő halvány rózsaszín impatienst.

 

 

Örülök, hogy ilyen választék volt, mert igazán tetszetős ládát hoztam össze. Kis dzsungel lesz ha minden elkezd terjeszkedni. És most már annyiféle ablakládákba való növényt lehet kapni, hogy régen vége a muskátli, petúnia korszaknak. Persze ez így nem tökéletesen igaz, csodaszép új fajtákat kapni, nekem is van belőlük, de én az ablakomba mást ültetek ha lehet.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés