Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Nefelejcs

Nefelejcs

A nefelejcs sokaknak kedvenc tavaszi növénye. Többféle fajtája van, de a legismertebb a kétnyári Myocotis sylvatica -Kerti nefelejcs. Ezt a bájos növényt elég egyszer elültetni kertünkben és utána magától magról már könnyen terjed. Én is csak 2-3 kicsi tövet ültettem annak idején, de már mindenhol szépen díszlik ilyenkor tavasszal.

 

A hosszú virágágyásom előtt a tavaly kipusztult mini puszpáng sövényt pótolja is idén, aminek nagyon örülök. Napos helyen a virágzása rövidebb, inkább nedves félárnyékos helyen díszlik a legjobban. Sokat öntözök, így szeretik a helyüket.

 

 

Szépen mutat az Euphorbia sárgás virágaival is. Sok évig vegyesen nyílt egy évelő sárga boglárkával, de az sajnos eltűnt az évek folyamán, egy-két tő maradt csak meg. Próbálom védeni, hogy ismét szétterjedhessen és újra létrejöjjön a szép színkombináció  a nefelejccsel.

 

 

Ebbe e kertrészbe is magától terjedt el, de hagyom mert nagyon jól mutat.

 

 

Itt a Kerti nefelejcs mellett , fehér évelő Brunnera Macrophylla -Nagylevelű Kaukázusi nefelejcs is pompázik. Évelő. Nagy szív alakú leveleiről ismerhető fel és szerintem gyengébben virágzik a mint a kerti változat.

 

 

A Myocotis sylvatica-Kerti nefelejcs levele hosszúkás bolyhos.

 

 

 Brunnera Macrophylla Silver Heart  – A Kaukázusi nefelejcs egy szép hybrid, amit Holland a Spitzbergen-Williemsen kertészeti cég hozott létre. Évelő. Levele ezüstös és szép rajzolatú. Ezek a nefelejcsek virágzás nélkül is mutatósak, levelük nyár végére szép nagyra nőnek és még ezüstösebbek. Több ezüst levelű fajta kapható kis rajzolati különbséggel. Aki szereti a szép levelű virágkülönlegességeket, mindenképpen ültessen ezekből a fajtákból.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés