Tillandsiáim

Tillandsiáim

A tillandsiákat nagyon sokan kedvelik, egyszerű tartásmódjuk miatt. Hiszen nem kell nekik virágföld, a levegó páratartalmából tartják fenn magukat.

Tovább
Hunyorjaim

Hunyorjaim

Az első Helleborust a börzsönyi telkünkről hoztam haza. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mennyi csodálatos variációja létezik.

Tovább
Hortenziaim

Hortenziaim

Gyerekkoromban mikor Édesanyámmal sétáltunk vidéken, mindig megcsodáltuk a kertekben a gyönyörű hatalmas hortenzia bokrokat.

Tovább
Homepage / BLOG / 2017 / Nefelejcs
Leucaena leucocephala – Árvamimózafa Illatos virágözön Bomarea edulis/ hirtella Itt van az ősz… Csodálni való hoyák Stanhopea oculata Brunfelsia paucifolia Szörfözés a neten Juanulloa aurantiaca Sásliliomjaim Május vége A kert közepe Mitella ovalis Aristolochia macrophylla ( durior ) Tillandsiáim is kiköltöztek Exochorda x Macrantha the Bride Nincs tavasz tulipánok nélkül. Ezt meg kell, hogy mutassam! Abeliophyllum distichum – Koreai hóvessző Aechmea caudata bloches Kijelenthetjük, hogy megérkezett a tavasz Itt az ültetések ideje Georg Dionysius Ehret Liliom és tillandsia Február eleje Hogy mik vannak? A begoniákat is megkedveltem. Egy kis érdekesség Hardenbergia violacea alba Begonia Soli-mutata Smithiantha Sunset Kis floráriumom Most is van virágzó Beköltözés Sinningia SRG Nuit Blanche Primulina (Chirita) Chastity Gladiolus Murielae más néven Acidanthera Caladium Alsobia Chiappas Gloxinella lindeniana Clerodendrum Incisum Sinningia Prudence Risley A kert közepe megtelik 2017. Június 15. Deinanthe bifida Trachelospermum jasminoides Star of Toscana Angol rózsa Campanula punctata ‘Silver Bells’ Solanum Laxum Album, Jasminoides Leptospermum scoparium Apple Blossom Harangláb Félárnyékos virágládám Nincs tavasz bignonia virágzás nélkül Buxus helyett Havas szerda Nefelejcs Lehet ültetni gyümölcsfát, ha nincs nagy kertünk is. Végre igazán tavasz van Echeveriás beültetés Lonicera Elisae Hosta fiatalítás Mostmár valóban tavaszodik. Wrightia religiosa mag ültetés Ixora magok ültetése Újonnan érkezett Helleborusok Meglepetés orchidea Chimonanthus praecox- Illatos tündércserje Már unom a telet Coelogyne flaccida Blc. Memoria Helen Brown “Sweet Afton” Szeptember vége Új őszi kedvenceim Miltoniopsis Herralexander Clerodendrum paniculatum Alba Clematis magvetés Május 15 Imádom a tavaszt Clematis Alpina Újabb hunyorok Bignonia Capreolata Érdemes a leveleket is figyelni Isopyrum nipponicum vagy Dichocarpum nipponicum Brassavola nodosa Kora tavasz Februári virágok Új primuláim Baptistonia echinata és silvana Februári orchideák Helleborus Christmas Star Orchideáim Klematiszaim Tillandsiáim és broméliáim Helleborusaim Hortenziák Sövény előtti sarok Jumellea arachnanthe Persicaria orientalis ” Kiss Me Over The Garden Gate “ Indul az új esztendő Solandra maxima Allium Schubertinii

Nefelejcs

A nefelejcs sokaknak kedvenc tavaszi növénye. Többféle fajtája van, de a legismertebb a kétnyári Myocotis sylvatica -Kerti nefelejcs. Ezt a bájos növényt elég egyszer elültetni kertünkben és utána magától magról már könnyen terjed. Én is csak 2-3 kicsi tövet ültettem annak idején, de már mindenhol szépen díszlik ilyenkor tavasszal.

 

A hosszú virágágyásom előtt a tavaly kipusztult mini puszpáng sövényt pótolja is idén, aminek nagyon örülök. Napos helyen a virágzása rövidebb, inkább nedves félárnyékos helyen díszlik a legjobban. Sokat öntözök, így szeretik a helyüket.

 

 

Szépen mutat az Euphorbia sárgás virágaival is. Sok évig vegyesen nyílt egy évelő sárga boglárkával, de az sajnos eltűnt az évek folyamán, egy-két tő maradt csak meg. Próbálom védeni, hogy ismét szétterjedhessen és újra létrejöjjön a szép színkombináció  a nefelejccsel.

 

 

Ebbe e kertrészbe is magától terjedt el, de hagyom mert nagyon jól mutat.

 

 

Itt a Kerti nefelejcs mellett , fehér évelő Brunnera Macrophylla -Nagylevelű Kaukázusi nefelejcs is pompázik. Évelő. Nagy szív alakú leveleiről ismerhető fel és szerintem gyengébben virágzik a mint a kerti változat.

 

 

A Myocotis sylvatica-Kerti nefelejcs levele hosszúkás bolyhos.

 

 

 Brunnera Macrophylla Silver Heart  – A Kaukázusi nefelejcs egy szép hybrid, amit Holland a Spitzbergen-Williemsen kertészeti cég hozott létre. Évelő. Levele ezüstös és szép rajzolatú. Ezek a nefelejcsek virágzás nélkül is mutatósak, levelük nyár végére szép nagyra nőnek és még ezüstösebbek. Több ezüst levelű fajta kapható kis rajzolati különbséggel. Aki szereti a szép levelű virágkülönlegességeket, mindenképpen ültessen ezekből a fajtákból.

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés